Illustrasjonsfoto

Det høyeste resultatet i Olav Thon Gruppens historie

Olav Thon Gruppen hadde også i 2014 et solid resultat. Selv med en svakere utvikling i norsk økonomi, oppnådde konsernet et resultat før skatt på ca. 1,7 milliarder kroner.

Olav Thon Gruppens omsetning økte med 6% til 8.788 millioner, mens resultat før skatt økte med 11% til 1.681 millioner kroner. Konsernets gjennomsnittsrente falt med hele 0,6% poeng, ned til 3,9%.

- 2014 var et aktivt år preget av god vekst i driftsinntektene, og de samlede investeringene var over 5 milliarder kroner. Omsetningsveksten i tillegg til lavere gjennomsnittsrente bidro til at Olav Thon Gruppen nok en gang presenterer “det høyeste resultat noensinne, sier konserndirektør finans Arne B. Sperre.

Olav Thon Gruppen kjøpte fem kjøpesentre i Sverige sommeren 2014. Olav Thon Gruppen har i dag 107 kjøpesentre i eie og forvaltning.

Thon Hotels åpent fire nye hoteller og gjennomføre større fornyelsesprosjekter ved flere av hotellene. Thon Hotels består i dag av 74 hoteller med 11.050 rom, hovedsakelig i Norge og Brüssel.

Årlig leieinntekt for Olav Thon Gruppens eiendomsportefølje økte med 9% til 4.560 millioner kroner og ledigheten var bare på 2% av porteføljen