Politiet: Stabil situasjon etter gasslekkasje i Tønsberg

Politiet i Vestfold kaller situasjonen «uendret og stabil» etter en propanlekkasje på ExxonMobils raffineri på Slagentangen i Tønsberg torsdag ettermiddag. Ingen personer er skadd.

Politiet opplyser på Twitter torsdag kveld at de opprettholder evakueringssonen rundt stedet utover kvelden og natten. Lekkasjen oppsto i forbindelse med tankfylling inne på raffineriområdet samme ettermiddag.

– Raffineriet er ikke evakuert. Det er snakk om en 500-meters sone rundt en fyllestasjon på utsiden av gjerdet ved raffineriet, sa pressekontakt Per Ellertsen ved Esso Slagentangen til Tønsbergs Blad tidligere på dagen.

Fem boliger i nærområdet skal derimot være evakuert, ifølge Ellertsen. Fritidsbåter bes om å holde seg unna

Ingen personer er meldt skadd, og det har ikke vært noen eksplosjon i forbindelse med gasslekkasjen. Ifølge politiet er det ikke snakk om noen stor lekkasje.

Raffineriet på Slagentangen ble bygget i 1961 og omformer råolje, hovedsakelig fra Nordsjøen, til petroleumsprodukter for forbruker- og industriformål. ExxonMobils avdelinger for forsyning, transport og distribusjon holder til ved raffineriet.

Ifølge selskapet har raffineriet en prosesskapasitet på 6 millioner tonn råolje, og produksjonen av petroleumsprodukter tilsvarer mer enn halvparten av Norges samlede forbruk.

Politiet meldte om propanlekkasjen like før klokken 14.