Tømrer-vinner Werner Hansen (foran, til venstre) sammen med direktør Arild Østgård i Peab Bjørn Bygg (bak, til venstre) og betongfagvinner Sindre Jakobsen sammen med daglig leder Stig Alvestad fra MBA Entreprenør. Foto: NESO

Kåret Nord-Norges beste lærlinger

Sindre Jakobsen fra Mo og Werner Hansen fra Tromsø er kåret til nord-norske mestre i byggfag.

Det skriver Nord-Norske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO) i en pressemelding tirsdag. 

Dette er sjette gang NESO har kåret landsdelens beste lærlinger i byggfag. I alt fem deltakere deltok i finalen, som ble avviklet i Svolvær forrige uke.
Vinneren i tømrerfaget, Werner Hansen, er ansatt lærling i PEAB Bjørn Bygg i Tromsø, men går for tiden på NESOs lærlingeskole i Svolvær. Vinneren i betongfaget, Sindre Jakobsen, er lærling i MBA på Mo.

Werner Hansen sier at siste del av konkurransen, som var en serie teoretiske spørsmål om byggtekniske forhold, var veldig nervepirrende.
– Det var jevnt helt til siste spørsmålet. Det skilte bare ett poeng mellom meg og andreplassen, og da jeg så hva han svarte, innså jeg at dette tar jeg. Nå er jeg bare veldig glad, sier Hansen i pressemeldingen.
– Dette er stort, sier den andre nord-norske mesteren, Sindre Jakobsen.
I tømrerfaget bestod den praktiske prøven i å lage et bindingsverk til en vegg, mens de to finalistene i betongfaget måtte forskale et fundament.