Ny CFO i Jackon

Jackon ansetter Hege Buer i en nyopprettet stilling som finansdirektør i konsernet. Første arbeidsdag er 4. mai.

- Vi er stolte av å styrke konsernledelsen med stillingen som finansdirektør. Hege Buer har solid erfaring fra internasjonale virksomheter, og blir en viktig ressurs for selskapet fremover. Hege deler vår ambisjon om å kombinere et sterkt lokalt hovedkontor med internasjonal satsning, og vi gleder oss til å videreutvikle Jackon sammen med henne, sier Stein Trygsland, CEO i Jackon.

- Hege skal ha blant annet ha hovedansvaret for utvikling av konsernets økonomifunksjon, finans, rapportering, IT og corporate governance. Vi fortsetter å bygge stein på stein, og ser at dette er områder vi må styrke oss på, sier Trygsland.

Jackon-gruppen er et heleid norsk industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet har i alt 14 fabrikker i Europa, hvorav 11 i Norden. Jackon er Nordens ledende produsent av isolasjon og byggesystemer i ekspandert (EPS) og ekstrudert (XPS) polystyren

- Jeg gleder meg til å bli en del av Jackon, og har stor respekt for posisjonen selskapet har i dag. Jackon har hatt et langsiktig perspektiv på videre vekst både i Norge og i utlandet, og har hele tiden vært opptatt av tilhørigheten i Fredrikstad. Jeg tror det har vært viktig for stabiliteten og lønnsomheten i selskapet, og gir et godt grunnlag for videre vekst, sier Hege Buer.

Jackon-gruppen har 750 ansatte og en årlig omsetning på om lag 2 mrd kroner.

- Jeg har jobbet mye internasjonalt og trives godt med utfordringene det innebærer. Samtidig pusser jeg opp barndomsgården på Rakkestad, og er dermed godt lokalt forankret selv også, sier Buer.

Buer mener Jackon er opptatt av å tilpasse seg fremtidens krav fra forbrukere og miljø.

- Selv om jeg skal fortsette med arbeidsoppgaver jeg kjenner fra tidligere stillinger, er det spennende å bli kjent med en ny bransje som stadig utvikler seg. Jackon legger særlig vekt på innovasjon, og arbeider målrettet for å forbedre dagens løsninger og skape nye produkter. Smarte isolasjonsløsninger skal redusere behovet for oppvarming uten å gå på bekostning av plassutnyttelse og økonomi, og er ikke minst en viktig bidragsyter for et bedre klima, sier Hege

Hege Buer kommer fra stillingen som finansdirektør i Handycare Group i Moss. Før dette var hun tre år hos seismikkaktøren Spectrum ASA og ti år i shipping i Høegh Autoliners.