Adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi viser frem Trimbles Geo 7X håndholdt GNSS mottaker med Rangefinder.

Hendig fra Trimble

Trimbles Geo 7X håndholdt GNSS mottaker med Rangefinder er en av nyhetene Norgeodesi AS presenterer under Vei og Anlegg.

Adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi kan fortelle at den håndholdte GNSS mottakeren blant annet har integrert laser avstandsmåler.

- Den integrerte laser avstandsmåleren har en rekkevidde på 150 meter og kan måle offset og avstand til utilgjengelige eller vanskelige punkter fra GPS posisjon, forteller Solhaug.

Trimbles Geo 7X håndholdte GNSS mottaker har også integrert inklinometer og kompass for offset punkter i 3D

I tillegg leveres den med den såkalte Floodlight-teknologi som reduserer "skygger". Man vil derfor ifølge Norgeodesi kunne måle på tidligere vanskelige områder.

- Geo 7X er en meget hendig GNSS mottaker som passer veldig godt til entreprenører, sier Solhaug.

Ifølge Norgeodesi-sjefen er det høy aktivitet om dagen. Han sier Trimbles flaggskip, GNSS mottakeren R10, kan ta mye av æren for den positive utviklingen Norgeodesi nå opplever.

- Takket være Trimble R10 har vi vunnet flere store rammeavtaler. Det er mye på grunn av at mottakeren er kompakt og liten og at du kan holde den skrått. Det er nemlig den første GPS mottakeren som har innebygget kompensasjon hvis stanga ikke står i vater. Man kan faktisk holde den opptil 30 grader på skrå og fortsatt finne det nøyaktige punktet, opplyser Solhaug.