Christian Krogseth og Runa Barli  har tidligere sprunget Holmenkollstafetten for AF Gruppen(foto: Eivor Eriksen).

Byggebransjen løper Holmenkollstafetten for kreftsaken

På lørdag stiller 182 lag fra byggenæringen til start i Holmenkollstafetten med støtte til kreftsaken. Totalt bidrar BAE-bransjen med 546.000 kroner til kreftsaken gjennom løpefesten.

Lørdag 9. mai går startskuddet for vårens vakreste eventyr; Holmenkollstafetten. Sammen med 182 andre lag fra BAE-bransjen deltar blant annet BackeGruppen med 13 lag til støtte for Kreftforeningen.

- Byggebransjen er dessverre overrepresentert på kreftstatistikken, så samarbeidet med Kreftforeningen er ikke tilfeldig. Vi ønsker å se flest mulig av våre ansatte med god helse, og da er fysisk aktivitet viktig. Vi har sett en endring på dette siden vi tok initiativ til å delta i Holmenkollstafetten, forklarer Eirik Gjelsvik, konsernsjef i BackeGruppen.

Kr 546 000 fra BAE-bransjen

BackeGruppen var i 2013 initiativtaker til en egen klasse i stafetten for BAE-(Bygg-, anlegg- og entreprenør) bransjen.

- Det har vært en stor suksess, og vi må rette en stor takk til arrangøren Tjalve som har gjort dette initiativet mulig. Vi startet med 60 lag, og i år er vi hele 182 lag fra bransjen som stiller til start. Det er flott å se dette engasjementet blant våre kolleger og samarbeidspartnere, forteller Gjelsvik.

Hvert lag i BAE-puljen gir kr 3000 til Kreftforeningen, noe som beløper seg til kr 546 000,- totalt i bidrag fra bransjen.

AF Gruppen vil sette ny rekord med hele 240 påmeldte til Holmenkollstafetten lørdag (foto: Eivor Eriksen).

Ny AF-rekord

AF Gruppen har mange sporty medarbeidere og stiller med hele 240 AF-ere på lørdagens stafett. Det er ny rekord. ​Medarbeidere fra Offshore, Miljø, Energi, Bygg, Anlegg og Eiendom stiller til start og blant lagene finner er det flere prosjektlag og også to rene damelag.

De fleste lag stiller i bransjeklassen "Byggenæringen for Kreftforeningen". Raskeste AF-lag i 2014 vant på tiden 01.03.25, og vant både den interne konkurransen og hele bransjeklassen. AF Gruppen forventer som vanlig hard intern konkurranse om beste tid, plassering, etapper, heder og ære. Men melder at flere lag har lagt inn formtoppen til banketten litt senere på kvelden.