Kombiløsninger med sol og ved til vannbåren oppvarming

StedGran, Norge
ArrangørKlimapådriver i Hadeland og Energiråd Innlandet
Fra21.05.2015
Til21.05.2015
TidspunktTorsdag kl 8.30 - 11.30

I samarbeid med Klimapådriver i Hadeland inviterer Energiråd Innlandet til frokostseminar om bruk av kombiløsninger med sol og ved til vannbåren oppvarming i boliger. I tillegg til faglig påfyll får også de frammøtte gratis frokost.

Til tross for at både vedovner med vannkappe og solfangere er kjente og tilgjengelige teknologier, er denne type kombinerte oppvarmingsløsninger foreløpig lite utbredt i Norge. Det er derfor generelt lite erfaring med dette i byggebransjen. Samtidig blir slike løsninger stadig mer aktuelle, og de kan være velegnet både ved nybygg og rehabilitering av boliger.

Monteringen av slike kombinerte løsninger for oppvarming involverer flere typer fagfolk. Seminaret retter seg derfor mot både entreprenører, rørleggere, elektrikere og andre som vil ha nytte av å vite mer om slike løsninger.

Frokostseminaret er en del av prosjektet «Økt bruk av solenergi og bioenergi i kombinerte varmesystemer for boliger», som støttes av Husbankens kompetanseprogram. Den manglende erfaringen med slike kombisystemer er nettopp bakgrunnen for at prosjektet ble startet.

Målet er å innhente konkrete erfaringer knyttet til fleksible energiløsninger i boliger basert på sol og bioenergi, og å øke kunnskapen blant installatører, byggefirmaer, utdanningsaktører og kommuner.

Gjennom prosjektet hentes det også inn informasjon fra vertshusholdningene knyttet til deres erfaringer som innkjøpere av slike løsninger. Dette vil potensielle kjøpere av slike systemer kunne dra nytte av senere.

Påmeldingsfrist: 18. mai

Program og påmelding