Oppmålingsselskapet Anko etablerer seg nå i Nord-Norge og Harstad (foto: Universitetssykehuset  Nord-Norge).

Vestlandets største oppmålingsselskap etablerer seg i Harstad

Oppmålingsselskapet Anko har 40 års erfaring fra oppmålingstjenester på Vestlandet og utvider nå sin virksomhet til Nord-Norge.

Selskapet skriver i en pressmelding at det har stor tro på vekst i den nest største byen i Troms. Samtidig er Harstad et veldig godt utgangspunkt for å kunne nå ut til hele regionen.

Mona Bergersen er ansatt som avdelingsleder Anko, Region Nord. Hun har bachelor i geomatikk fra Universitetet i Ås, og har tidligere i hovedsak arbeidet med oppmåling og geomatikk for entreprenører i regionen.

Styreleder Roar Aasvang i Anko er veldig godt fornøyd med at selskapet nå har etablert seg i Harstad.

− Det er mange utbyggingsprosjekter i Harstad og ellers i regionen. Med stor aktivitet innen bygg, anlegg og infrastruktur, samt etablering ny virksomhet som blant annet landets tredje største tørrdokk, er det naturlig for ANKO å etablere seg i Harstad. De foreløpige tilbakemeldingene vi har fått fra det lokale næringslivet er at vi høyst velkomne, og at det er et sterkt behov for en leverandør som har spesialisert seg på oppmålingstjenester og 3D-skanning innen områdene geomatikk og industrimåling, sier han.

Den nye avdelingen i Harstad vil være operativ fra slutten av mars 2015.

− Vi har dyktige ingeniører med lang erfaring og høy faglig kompetanse på tjenester innen geomatikk, metrologi (industrimåling), masseberegning/dokumentasjon, 3D-skanning og kartlegging ved bruk av drone. Vi er allerede i gang med å rekruttere flere dyktige ingeniører til avdelingen i Harstad, sier avdelingsleder Bergesen.

Harstad-avdelingen vil fra dag én ha full tilgang til all kompetanse og ressurser som er tilgjengelig i Anko.