Innovasjonspris til St. Olavs Hospital

St. Olavs Hospital i Trondheim ble trukket frem som en ledestjerne da sykehuset fikk Innovasjonsprisen for universell utforming onsdag.

Det skriver byrånettsiden pressenytt.no i en pressemelding onsdag.

– Universell utforming er et viktig virkemiddel for å sikre den sosiale og økonomiske bærekraften i årene fremover. St. Olavs Hospital er en ledestjerne i norsk og internasjonal helsesektor, sier Onny Eikhaug i Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

Prisen ble delt ut av inkluderingsminister Solveig Horne hos DOGA i Oslo onsdag ettermiddag.

Eikhaug beskriver, ifølge pressemeldingen, sykehuset som et helstøpt innovasjonsprosjekt.

– Hensynet til pasienter, pårørende og sykehusmedarbeidere har formet alt fra uteområder og bygninger, til inngangspartier og etasjeplanlegging, og helt ned til den enkelte sengepost, sier hun.

Direktør i Helsebygg Midt-Norge Bjørn Remen fra St. Olavs Hospital var tydelig stolt over at sykehuset gikk helt til topps i konkurransen.

– Vi har gjort grep fra dag 1 for å klare å etablere St. Olavs Hospital som en åpen bydel sentralt i Trondheim som er tilgjengelig for alle. Dette var lenge før dagens retningslinjer for universell utforming kom. Med rettesnoren «Bra for alle, nødvendig for noen» har vi sørget for at både sykehuset og områdene rundt er universelt utformede, sa Bjørn Remen.

Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut en gang i året, og forvaltes av DOGA på vegne av Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet. Målet med prisen er, ifølge meldingen, å løfte fram nyskapende løsninger og arealer alle kan bruke.

48 søknader tilfredsstilte kriteriene til årets pris, og det er kåret seks kategorivinnere, heter det i pressemeldingen.