Lasse Ruud, produktansvarlig laser  (t.v.) og adm. dir. Joh Einar Solhaugmed den nye Spectra Precision-laserene.

Norgeodesi lanserer nye bygg- og anleggslasere

Trimble lanserte denne uken fire nye Spectra Precision bygg- og anleggslaserer på World of Concrete i Las Vegas.

- Det kom også en helt ny lasermottakerteknologi som vi kan garanter at vi har ventet lenge på, Spectra HL760, som har fingerprint-funksjon, det vil si at den kan parres til å kun å ta i mot signaler fra en laser av gangen. Det er veldig nyttig når en har flere lasere på et bygg- eller anleggsprosjekt, sier adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi AS.

Sammenn med Lasse Ruud, produktansvarlig laser har ikke Solhaug hele deres periode som Spectra Precision-importør fått så mange lasernyheter i fanget.

- Norgeodesi har vært leverandør i Norge i 32 år og har til sammen over 50 års bransjeerfaring og nettopp i år har Spectra 50 års jubileum – så da er det vel bare rett og rimelig at de kommer med noe ekstraordinært, sier Solhaug og Ruud i en melding fra selskapet.

De nye laserne, Spectra GL412N, GL422N, LL400N, HV302 er en nå kommet i en serie, som begynte med alt-i-en laseren, toppmodellen GL633 som nå er Norgeodesi sin mest solgte lasermodell.

- Vi var faktisk ved siden av Finland det landet som solgte mest i Europa når den kom for to år siden. I fjor lansert Spectra basic-laseren i serien, planlaseren LL300N, den mest brukte lasertypen. Og nå på World of Concrete kom resten av serien, sier Solhaug.

Han mener de nye laserne setter en ny standard.

- De er spesial utviklet for alle mulige laser bruksområder, og for tøff bruk og importøren gir nå gi fem års garanti på alle disse laser nyhetene. De nye laserne er mer automatisert, det vil si lettere å bruke og de har fått lengre rekkevidde for å også kunne dekke store bygg og anleggsprosjekter. For eksempel har LL400N en rekkevidde på 800 meter i diameter. En kan sette flere fall, flere akser og lodd og de har automatiske funksjoner for å finne fall, for eksempel for oppsett av forskaling, betongarbeider, til maskiner, grøfter, veier, for bygg montering, utdyper Solhaug.

- Vi lanserer i disse dager også Spectra sitt helt nye 3D-bygglasersystem, Spectra QML800, som er en ny måte å bruke lasere på, der en har et oppsett med to stk. QML800 - hvor en kan sette ut punkter i bygg og trenger da ikke stikkere/landmålere for dette, leger Solhaug til.