Skal lede Norges viktigste byggeprosjekt

I dag blir Knut Jørgensen presentert som prosjektdirektør for utbyggingen av det nye regjeringskvartalet - Norges viktigste byggeprosjekt de kommende årene.

Jørgensen har lang erfaring med å lede store og komplekse utbygginger – og denne erfaringen vil det helt klart bli behov i tiden fremover. Utfordringene vil komme tett og på mange ulike nivåer. Å bygge opp et nytt regjeringskvartal etter hva som skjede 22. juli 2011 vil bety mye for mange av innbyggerne i Norge. Ikke bare skal han lede arbeidet med å bygge opp flere merkebygg som skal bli det definitive maktsentrum i Norge – det skal også være arbeidsplassen for flere tusen mennesker.

Byggeindustrien kjenner til at det var mange sterke kandidater til jobben – og det er ikke noe rart. Mange dyktige prosjektledere burde ønske å lede en slik utbygging, som vil gå over ti år og har et stort rammebudsjett å forholde seg til.

Dette er en utbygging hele Norge vil følge tett og han må forvente å ha medias søkelys rettet mot prosjektet gjennom hele perioden. Dette kommer til å engasjere på flere ulike måter – og mange vil mene mye om det som skjer.

Arbeidet er fortsatt i startgropa. Det er mange milepæler som skal nås før man i det hele tatt kan sette i gang med byggingen. Ikke minst er det store forventinger til forslagene rundt utformingen av det nye kvartalet som vil komme etter hvert. Det vil definitivt bli gjenstand for mye debatt- også i det politiske miljøet.

Jørgensen har en lang og innholdsrik CV og burde ha alle forutsetninger til å lykkes med å lede det som sannsynligvis vil bli den mest krevende og komplekse utbyggingen de neste ti årene.