Arbor-Gruppen kjøper Esset-boet

Arbor har 29. desember kjøpt aktiva fra konkursboene i Esset-gruppen i Kragerø.

Esset-gruppen omfattet bl.a. Esset Panel, Esset Dekor, Bakken Import og Bakken Eiendom, og hadde ved konkursåpningen 28 ansatte.

De fleste ansatte vil beholde jobbene sine etter Arbors oppkjøp, men Arbor må effektivisere driften og ved funksjoner som i dag finnes i begge organisasjonene, vil noe reduksjon av staben være naturlig, skriver Arbor i en pressemelding.

- Vi har hatt en meget god dialog med bostyret og hovedkreditor Sparebanken Sør, som har bidratt sterkt til at vi så hurtig kan presentere en positiv løsning etter Esset-konkursen. For de fleste ansatte betyr dette at de får fortsette i sine jobber uten avbrudd og at de aller fleste nå vil få trygge, varige arbeidsplasser. Vi er også svært fornøyde med at Arbors mange kunder unngår problemer og nå er sikret stabil levering av våre populære MDF-interiørprodukter - uten avbrudd, sier adm.dir Bjørn M. Jarmund i Arbor-Gruppen.

- I praksis vil eiendommer, maskiner og driften ved tidligere Esset Panel AS og Bakken Eiendom AS, nå bli overført til Arbor-Kragerø A/S, som vil sysselsette de de fleste ansatte.
Produksjon av panelproduktene vil fortsette som før i selskapet mens dekor-produktene vil få ett sterkt fokus på lønnsom produksjon og at utvikling av nye produkter vil skje etter hva markedet etterspør og er villig til å betale for. Arbor-Eiendom Kragerø A/S har overtatt det nye fabrikkanleggets bygg der Esset Dekor AS hadde sin produksjon, havn og havnelager med tomtene disse byggene står på. Her vil også deler av produksjonen gå som før, men vi vil ha et sterkt fokus på at all produksjon skal være lønnsom. Noen produkter vil sannsynligvis utgå fra sortimentet, fortsetter Jarmund.

Produksjonen vil fortsette som før, og driften gå som normalt fra 5. januar 2015. Marianne Fuglestveit er konstituert som driftsleder.