Lysaker-Vækerø-Skøyen - fra mulighetsstudien 2014 (Illustrasjon: Norconsult/Rodeo arkitekter/Architectopia)

Dette teamet skal utvikle 3.000 dekar i Oslo

Et team bestående Norconsult, Rodeo arkitekter og Architectopia vant det prestisjefylte oppdraget med å utvikle Fjordbyen Vest i Oslo.

Teamet skal bistå Plan- og bygningsetaten med utarbeidelser av områdereguleringsplaner for området mellom Frognerkilen og Lysakerelven, også kalt Fjordbyen Vest.

Området er på over 3.000 dekar og er ett av de største

Fra venstre: Lene Basma (Norconsult), Henning Sunde (Rodeo arkitekter) og Paul Woodville (Architectopia).

byutviklingsprosjektene som skjer i Norge fremover.

- Dette er et stort og komplekst byutviklingsprosjekt som ikke bare omformer vestkorridoren inn mot Oslo sentrum. Den endrer også måten vi tenker by på i Oslo. Forandringene som kommer med Fjordbyen Vest vil gi folk mulighet til å leve grønnere og smartere, sier Lene Basma, gruppeleder for Areal og Byplan i Norconsult i en pressemelding.

Vestkorridoren

Arbeidet med områdereguleringsplaner i Vestkorridoren er forankret i planprogramarbeid for Fornebubanen, Lysaker – Majorstuen.

Planene for Fornebubanen via Lysaker til Skøyen og Majorstuen åpner for nye muligheter i en sone langs fjorden og E18 til byutvikling og fysisk oppgradering. 

Fornebubanen

Innledende arbeider knyttet til programarbeid for Fornebubanen, kommuneplan mot 2030 og Oslopakke 3, samt mulighetsstudier utført høsten 2013 har synliggjort et betydelig potensial for byutvikling med høy kvalitet i en sone som kan bli en naturlig videreføring av Fjordbyen fra Frognerstranda til Lysaker.

- Spør du meg, er det få - om noen - byutviklingsprosjekter i Norge som er mer spennende enn dette, sier Henning Sunde, daglig leder i Rodeo arkitekter.

- Her er det ektremt god kollektivdekning, flotte naturkvaliteter og gode markedsvilkår. Med en nytenkende tilnærming til bærekraftig byutvikling, ligger det noen muligheter her til å skape et unikt sted å bo og arbeide i Oslo, sier han.

Prosjektgruppen har fra tidligere og pågående arbeider et nært kjennskap til sentrale aktører som Statens Vegvesen og Ruter. Her blir det viktig med et nært samarbeid for avdekke muligheter og synergier, slik at områdets potensialer kan utnyttes til fulle. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bestumkilen/Mærradalsbekken - fra mulighetsstudien 2014. (Illustrasjon: Norconsult/Rodeo arkitekter/Architectopia)

Dette er de tre selskapene i Fjordbyen Vest-teamet:

  • Norconsult er Norges største og en av Nordens ledende tverrfaglige rådgivere rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. De har gjennom lang erfaring bygget opp et solid fundament som en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt. Norconsult har ca. 2550 medarbeidere og bedriftens hovedkontor ligger i Sandvika, utenfor Oslo.

  • Rodeo arkitekter holder til i Oslo og består i dag av arkitekter, urbanister og samfunnsvitere. Den tverrfaglige tilnærming gjenspeiler et engasjement for å styrke forholdet mellom arkitektur, planlegging og det samfunnet vi lever i for å skape mer levedyktige prosjekter. Kontoret har blant annet jobbet med Havnepromenaden i Oslo, Fremtidens byer og sykkelsatsing i Osloregionen.

  • Architectopia arbeider for en bærekraftig fremtid og har spisskompetanse innen bærekraftig arealplanlegging og arkitektur. Kontoret har vært med på å vinne flere konkurranser med fokus på bærekraft, blant annet Futurebuilt byutvikling på Furuset.