BNL skuffet over Stang

BNL-direktør Jon Sandnes reagerer med skuffelse over Stang-saken.

– Det er trist at en så erfaren politiker velger å gjøre dette, sier administrerende direktør i BNL Jon Sandnes.

Næringspolitisk direktør Audun Lågøyr spør statsminister Erna Solberg i sosiale medier hvilke konsekvenser dette vil få for den profilerte Oslo-ordføreren.

«Forrige gang en Høyremann begikk kriminell handling, måtte han gå. Hva sier du nå @erna_solberg», spør Lågøyr på Twitter. Like etter at nyheten sprakk tvitret han at det var «trist når politikere begår kriminelle handlinger».

Jon Sandnes sier at siden det er politikerne som utformer regelverket samfunnet skal forholde seg til, må de gå foran med et godt eksempel, og bygge opp under en kamp som over tid undergraver vår samfunnsmodell.

– Dette er med på å underbygge viktigheten av å sikre riktig lønns- og arbeidsvilkår, unngå sosial dumping og bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet. Denne saken understreker viktigheten av å bidra til en debatt om nødvendig aktsomhetsnivå. Når det kommer et lavt tilbud må alle ha en mye høyere ryggmargsrefleks, legger han til.

– Er regelverket for komplisert?

– For en vanlig forbruker vil det være behov for å få hjelp til å manøvrere, men for en erfaren politiker så utøves det her ett skjønn som er trist, svarer han.