Administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Statsbygg-sjefen leder HMS-styringsgruppe

Byggenæringen går sammen om en null-visjon for skader på arbeidsplassen, med administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i ledelsen.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

Nikolaisen har engasjert seg for en trygg arbeidsplass tidligere.

Det såkalte HMS-charteret er en helse- miljø- og sikkerhetserklæring, som er undertegnet i samarbeid med flere store aktører i byggebransjen. Partene har gjennom denne avtalen forpliktet seg til å arbeide aktivt med forebyggingen av arbeidsulykker.

På onsdag hadde samarbeidspartnerne sitt første møte, der Nikolaisen ble valgt som leder.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på ledelsen av dette arbeidet, uttaler Statsbygg-sjefen i pressemeldingen.

– Vårt første møte bestod av konstruktive diskusjoner, og jeg opplever et genuint engasjement og et oppriktig ønske om å få til endringer i næringen, sier han.

Styringsgruppen vil i første omgang identifisere tiltak som enkelt kan iverksettes. Samtidig skal arbeidet med å konkretisere øvrige målsetninger ha begynt.

Gruppen består blant annet av representanter for Veidekke, Statens vegvesen, Jernbaneverket, Rådgivende Ingeniørers Forening, Arkitektbedriftene i Norge, Byggenæringens Landsforening, Maskinentreprenørenes Forbund, Norsk Teknologi, Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund, i tillegg til Statsbygg.