Vil forhindre fortetting med skjerpede krav

Bærum kommune vil stoppe fortettingen av kommunen ved å stoppe populær, men kontroversiell byggetrend.

Det melder Asker og Bærums Budstikke i en artikkel på sine nettsider mandag.

I dag kreves det 1.200 kvadratmeter tomt for å reise en tomannsbolig i Bærum kommune. Denne typen bygg har det etter hvert blitt mange av, og boligområder i kommunen fortettes som et resultat.

Nå foreslår rådmannen at hver boenhet skal ha 800 kvadratmeter tomt, samt å øke kravet til uteoppholdsareal for tomannsboligene. Samtidig vil det ikke være mulig å bygge uten at det foreligger en reguleringsplan, skriver budstikka.no.

Kommunepolitikerne uttaler i artikkelen at dette er riktig vei å gå for Bærum.

– Bakgrunnen for disse forslagene er at vi ikke har styrt boligutviklingen i Bærum godt nok. Erfaringene viser at størstedelen av boligbyggingen har skjedd som fortetting utenfor de vedtatte utbyggingsområdene, og det har dermed oppstått et behov for å styre boligbyggingen til de områdene vi har bestemt, og samtidig si nei til fortetting der vi ikke ønsker det. Nå kan vi få et verktøy til å gjøre det, sier leder av planutvalget, Ole Kristian Udnes til Budstikka.

De vedtatte utbyggingsområdene er steder som Fornebu og aksen Sandvika/ Vøyenenga, samt rundt kollektivknutepunktene, heter det i artikkelen.

Med rådmannens forslag, vil politikerne få et verktøy til å stoppe boligspekulasjon med fortetting som konsekvens.