Takflaten med tårn er på 1.850 kvadratmeter. Det har gått med 17-18 tonn kobber. Arbeidet er utført av Tak og Fasadeforvaltning AS fra Porsgunn. (Foto: Statsbygg)

Brukte 17-18 tonn kobber på nytt museumstak

Statsbygg har siden september i fjor restaurert tak og vinduer på Museet for samtidskunst i Oslo. Museet kommer til å stå ferdig med nytt kobbertak og nymalte vinduer til høsten.

 Hele taket, med fire små tårn og ett av to store tårn, dekkes med kobberplater, skivetekking på fagspråket. Alle de gamle detaljene er kopiert og noen få restaurert.

Takflaten med tårn er på 1.850 kvadratmeter. Det har gått med 17-18 tonn kobber.

Alle vinduene males med linoljemaling. Gitter i 1. etasje er tatt ut og ferdigstilles på verksted. For fargevalg ble NIKU kontaktet, og resultatet fra undersøkelsen ble godkjent av Riksantikvaren.

- Statsbygg er fornøyd med godt samarbeid med Riksantikvaren. Både fremdrift og resultat har vært avhengig av dette. Riksantikvaren er også fornøyd med samarbeidet mellom alle involverte parter i forbindelsen med de omfattende arbeidene som er blitt gjennomført på Museet for samtidskunst, skriver Statsbygg i en pressemelding.

- Gjennom dette samarbeidet har man fått høy håndverksmessig kvalitet på det utførte arbeidet. Dette gjelder både på vinduene og på de omfattende blikkenslagerarbeidene, sier Sjur Mehlum fra Riksatikvaren.

Arbeidet er utført av Tak og Fasadeforvaltning AS fra Porsgunn.