Slik blir nye Kilden i Stavanger. (Illustrasjon: Sektor Gruppen)

Block Berge bygger nye Kilden

I juni starter arbeidene med utvidelsen av Kilden senter i Hillevåg. Det investeres totalt 215 millioner kroner når 8.200 nye kvadratmeter skal bygges og eksisterende kjøpesenter pusses opp.

Sektor Gruppen som eier Kilden senter har inngått en avtale med Veidekke-eide Block Berge Bygg om totalentreprise for prosjektet som skal stå ferdig til julehandel i 2015.

- Det er viktig for oss med en lokalforankret entreprenør. Vi har et langt og godt samarbeid med Block Berge Bygg og de er svært godt kjent med Kilden etter å ha vært med på å utvikle senteret slik vi kjenner det i dag. Dermed er det også naturlig for oss å ønske de med videre når vi nå skal utvikle nye Kilden, sier eiendomsdirektør Tor Nickelsen i Sektor Gruppen i en pressemelding.

Første steg i arbeidene er å rive en liten del av tredje etasje mot vest, og samtidig begynne grunnarbeidene for utvidelsen.

Trygger arbeidsplasser

- Vi er godt fornøyd med at Sektor Gruppen har valgt Block Berge Bygg. Avtalen bekrefter at vi har lang erfaring og høy kompetanse i å gjennomføre byggeprosjekt på kjøpesenter som er i full drift, noe vi vet er viktig for oppdragsgiver, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg.

Med et eget fabrikkanlegg som produserer betongelementer er kontrakten med Sektor Gruppen med på å sikre arbeid for ansatte i Block Berge Bygg.

– Det blir mye aktivitet fremover, og bruken av våre prefabrikkerte løsninger muliggjør utbyggingen innenfor gitt tidsramme fordi produksjonen skjer parallelt på byggeplass og i fabrikken, sier Karlsen.

Første "miljøsenter" i Rogaland

Prosjektet vil ha en høy miljøprofil, og Kilden skal sertifiseres til karakteren «Very good» etter standarden BREEAM NOR, og driftes etter BREEAM In Use.

Kilden blir det første kjøpesenteret i Rogaland som sertifiseres etter denne miljøstandarden.

- Vi har i dag kontorprosjekt som BREEAM-sertifiseres under oppføring, og har en høy kompetanse innen miljøriktig bygging. Det er veldig hyggelig å få bygge det første BREEAM-sertifiserte kjøpesenteret i Rogaland, sier Karlsen.

Med fem nye etasjer blir det mer handel, men også et større tilbud av ulike tjenesteytende virksomheter. I det nye plan 4 og plan 5 tilrettelegges det for henholdsvis treningssenter og avtalespesialister samt et eget legesenter.

I tillegg til utvidelsen skal cirka 5.000 kvadratmeter av eksisterende bygg pusses opp. Dette innebærer en oppgradering av gulv i fellesareal og butikkfronter, fortrinnsvis i 1. etasje, noe som bringer senterets uttrykk og atmosfære opp på et enhetlig og moderne nivå.