Sector Manager Carsten Krøger (t.v) takket Hans Evert Støa for mangeårig innsats i arbeidet med oppbygging og utvikling av  StartBANK. (Foto: Svanhild Blakstad)

StartBANK-nestor takker av

Hans Evert Støa trer ut av arbeidsgruppen i StartBANK, etter å ha gjort en stor innsats siden oppstarten i 2003.

Støa, som i det daglige er innkjøpssjef i Mesta, overlater nå stafettpinnen til kollega Terje Finsås.

– Jeg har vært med siden tidenes morgen, det vil si siden vi startet opp prosjektet «Seriøsitet i bygenæringen». Nå er det på tide å la andre krefter slippe til, sier Støa til Byggeindustrien.

Sector Manager Carsten Krøger i Achilles StartBank overrakte blomster og uttrykte en stor takk til Støa for hans innsats gjennom mange år for å få til en mer åpen og transparent byggenæring.

– Vi ønsker å takke Hans Evert for arbeidet med StartBANK. Han har deltatt i oppbyggingen og utviklingen og har vært en viktig bidragsyter i alle disse årene, sier Krøger, som samtidig takket for godt samarbeid.

Milepæler

Fakta StartBANK

StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge.

Nettverket skal være til støtte for seriøse leverandører og med oppdatert og kontrollert leverandørinformasjon.

Bransjenettverket ble lansert i i 2005 i samarbeid mellom Byggenæringens landsforening (BNL), norske myndigheter og Achilles, på grunnlag av pilotprosjektet «Seriøsitet i byggenæringen».

Pr i dag har StartBANK 3800 medlemsbedrifter (leverandører) og 100 innkjøperorganisasjoner i nettverket.

Leverandørene er evaluert på grunnlag av forhåndsbestemte godkjenningskriterier.

På de godt og vel ti årene StartBANK har vært i drift kan man vise til flere viktige milepæler. I 2005 overleverte daværende kommunal- og regionalminister Erna Solberg norgeshistoriens første StartBANK-sertifikat til malerfirmaet Utgaard AS.

I 2010 fikk man gjennom samarbeid med Skattedirektoratet synliggjort MVA-informasjon online i StartBANK, noe som forenkler arbeidet for innkjøpere som bruker systemet for validering og kontroll av underentreprenører og leverandører.

– Vi skal jobbe videre for å utvikle StartBANK som et viktig verktøy for en transparent byggenæring. Fremover kommer vi til å øke og tydeliggjøre kravene for medlemskap, samt lage flere koblinger mot offentlige registre, etter ønske fra våre medlemmer, avslutter Carsten Krøger i Achilles, som drifter StartBANK i Norge.