Veidekke utvider svensk sykehus

Ved Huddinge Sykehus sør for Stockholm har Veidekke fått i oppdrag av TKV Fastighet AB å bygge et undervisningsbygg med laboratorium på 20.000 kvadratmeter.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 317 millioner svenske kroner ekskl. mva.

En utfordring ved prosjektet er å lage minst mulig forstyrrelser for den pågående sykehus­driften, og en innovativ logistikkløsning har blitt brukt for å redusere trafikkbelastningene. Både Veidekke Entreprenad og datterselskapet Arcona får brukt sin lange erfaring i å bygge spesialtilpassede undervisningslokaler i dette prosjektet. Arbeidsmetodikken Virtuell Design and Construction (VDC) vil bli brukt i prosjektet med modeller i 3-D for å lette samspillet og involveringen mellom alle parter samt sikre korte og effektive beslutningslinjer.

- Vi har valgt Arcona og Veidekke som samarbeidspartnere siden de presenterte den beste planen for hvordan dette komplekse prosjektet kunne bygges parallelt med sykehusdriften. De kunne dessuten tilby en samkjørt organisasjon med gode forutsetninger for å overføre erfaringer fra tidligere gjennomførte prosjekter, sier prosjektansvarlig Håkan Karlsson i TKV.

Prosjektet går under navnet «Technology fort Health - Medicinaren 5». Den største leietageren blir Kungliga Tekniske Högskolan (KTH), men sykepleierutdannelsen til Røde Kors skal også ha undervisningslokaler i det nye bygget. Byggearbeidene starter i juni måned og beregnes å være ferdig til sommeren 2016.