Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Solberg avskriver ikke norsk OL

Statsminister Erna Solberg (H) vil fortsette behandlingen av OL-saken, selv om Frps landsmøte i helgen sa nei til statsgaranti. Hun mener imidlertid at et så stort løft bør støttes av et bredt flertall.

– Vi følger den prosessen vi har lagt opp til. Vi skal først bli enige med Oslo kommune om kostnadene og delingen av dem, deretter skal vi kontakte partiene på Stortinget. Regjeringen har ikke snakket med Arbeiderpartiet om denne saken ennå, sa Solberg mandag.

Hun tror ikke at OL-saken kommer opp på Høyres landsmøte til helgen. Høyre har ikke tradisjon for å avgjøre slike saker på landsmøter, og det er heller ikke fremmet noen resolusjonsforslag om OL i Norge i 2022.

Dyr fest

– Et OL er en stor fest, men også forbundet med store kostnader. Vi må derfor få tallmaterialet på bordet, slik at vi vet hva vi forholder oss til. Premissene må være klare. Høyre har foreløpig ikke tatt stilling i saken, sier statsministeren.

Hun medgir at det er en utfordring at et regjeringsparti med sju statsråder nå har tatt stilling imot, men minner om at Høyre tross alt har flertall.

– Så lenge Høyre har 11 medlemmer av regjeringen, vil det kunne legges fram et flertallsforslag. Men i slike saker bør det være et bredt flertall, og det stiller krav til andre partier, sier Høyres leder.

Svekket

Hun vil ikke uttale seg om utsikten til et OL i Norge er blitt svekket etter Frps beslutning.

– Den slags driver jeg ikke mer, sier hun.

Hun gjør det også klinkende klart at Petter Northug-saken ikke har noe med en eventuell norsk OL-søknad på gjøre.