Styreleder i EBAO, Haakon Tronrud (midten) med administrerende direktør Oslo 2022, Eli Grimsby og prosjektdirektør Oslo 2022, Simen Bakken. Foto: Ole Henrik Ystehede

- Oslo-OL viktig for entreprenørene

- Planene for et OL i Oslo i 2022 vil kunne løfte både innovasjonsgrad og konkurransekraft for norsk entreprenørnæring, sier styreleder i Entreprenørforeningen Bygg- og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO), Haakon Tronrud.

Fredag hadde styret i EBAO møte med Oslo 2022, der status for planene for et De olympiske og paralympiske vinterleker ble presentert og drøftet.

Viktig

- EBAO var blant de første som ønsket et Oslo-OL i 2022 velkommen. Nå som planene begynner å ta form, ser vi art det var en rett beslutning. Slik Oslo 2022 har angrepet oppgaven, utfordrer de næringen som krevende bestillere samtidig som flere områder i Oslo vil bli utviklet. Dette er områder som igjen vil gjøre andre, tilgrensende områder attraktive. Dette er bra og viktig både for næringen og for regionen, sier Tronrud etter møtet.

EBAO har lenge vært i god dialog med Oslo 2022, og samarbeider både faglig og gjennom NHO Oslo og Akershus.

- Det er naturlig at næringen i regionen mobiliserer. Planene for et OL er basert på bærekraft og fremtidens byggemetoder, og utløser annen aktivitet. Det er langt viktigere enn oppdragene et OL vil gi i seg selv, sier Tronrud.

Samarbeid

Administrerende direktør i Oslo 2022, Eli Grimsby, sier at Oslo 2022 er avhengig av et tett og nært samarbeid med det regionale næringslivet både i planleggingsfasen og senere dersom Oslo skal få tildelt De olympiske og paralympiske vinterleker.

- Blant de viktigste suksesskriteriene er god planlegging og tett samarbeid med de som skal gjøre jobben. Både de som skal bygge og de som skal bruke, sier Grimsby.

ROT

Møtet med Oslo 2022 var en del av styret i EBAOs årlige strategisamling, som denne gang fant sted på Kleivstua. Her ble regionforeningens hovedområder gjennomgått, deriblant arbeidet inn mot og sammen med Oslo 2022. EBAO-styret benyttet også anledningen til å understreke viktigheten av at et ROT-fradrag blir innført i Norge. Denne saken ligger til utredning i finansdepartementet.

Vi har tro på at regjeringen, som har sagt at de vil slå hardt ned på arbeidskriminalitet, også ser verdien i et positivt virkemiddel som dette. Styret ønsker å signalisere støtten til et slikt fradrag, som vil kunne fjerne markedet for et betydelig antall useriøse aktører, så tydelig som vi kan, sier Tronrud.