- Det er viktig å heie fram de seriøse og målrettet ta de som er useriøse, sier arbeidsminister Robert Eriksson. (Foto: NTB scanpix)

Vurderer å svarteliste useriøse selskaper

Regjeringen vil ta kraftigere grep for å fjerne uønskede miljøer fra norsk arbeidsliv. Arbeidsminister Robert Eriksson vurderer å etablere en egen svarteliste over selskaper som bryter loven.

- De var og er et uønsket element i norsk arbeidsliv, sier arbeidsminister Robert Eriksson til Dagbladet.

Han mener at det er viktig å ta et kraftigere grep for å fjerne disse miljøene fra norsk arbeidsliv. Eriksson vil også arbeide for å få et tettere samarbeid mellom skatteetaten, politiet og arbeidstilsynet.

- Det er viktig å heie fram de seriøse og målrettet ta de som er useriøse, sier Eriksson til avisen. I tillegg til mer samarbeid mellom etater, ønsker han nå å diskutere en egen «svarteliste» over useriøs selskaper.

- Ved å lage en slik svarteliste vil det bli lettere for folk å finne ut hvilke selskaper som er seriøse og hvilke selskaper man bør holde seg langt unna, sier arbeidsministeren, som understreker at han ennå ikke har bestemt seg for om dette er en god løsning.

Han sier videre at statsminister Solberg har løftet denne problemstillingen helt til topps i regjeringen.