Forsvarsbygg deler ut to rullebane-kontrakter

Forsvarsbygg har nylig signert to store kontrakter for arbeider på fly-plassen i Bodø.

Forsvarsbygg mener de løsningene som er valgt for renovering av rullebanedekket i Bodø er smarte med tanke på å sørge for et godkjent sikkerhetsnivå for flyaktiviteten frem til evt nye planer for flyplas-sen i Bodø blir realisert. Dette fordi alle krav som er satt til flysikkerhet blir tilfredsstillende ivaretatt samtidig som kostnadsnivået for å operere og drifte dagens flyplass videre holdes så lavt som mulig.

Rullebanedekket Possehl Spezialbau GmbH har blitt tildelt en kontrakt på arbeider for å utbedre rullebanedekket. De skal reparere skader i betongdekket og legge et epoxydekke med friksjonsgrus over betongen. Dette skal forlenge levetiden på rullebanen og gi økt friksjon. Kontrakten har en verdi på vel 90 millioner kroner.

Sikkerhetsområdet M3 Anlegg AS har blitt tildelt en kontrakt på arbeider for å utbedre sikkerhetsområdet rundt rulleba-nen. De skal utføre arbeider på overvannsanlegg og terreng for å tilfredsstille krav til disse områdene. Kontrakten har en verdi på mer enn 33 millioner kroner.

- For å unngå for store og langvarige forstyrrelser for avvikling av flytrafikken er det lagt et gjennomfø-ringsløp sammen med flyselskapene slik at vi kan jobbe så raskt som mulig igjennom sommeren. En kompakt og intensiv gjennomføringsplan er positivt også i et miljøperspektiv, sier Erik Anders Helin, regionsjef i Forsvarsbygg.

Arbeidene starter i mai og vil pågå ut september. Det vil i perioder bli jobbet døgnet rundt og det blir noen endringer på hvilken del av rullebanen som brukes til flytrafikk.