Kährs lanserer Svanemerkede parkettgulv

Tregulvprodusenten Kährs lanserer Svanemerkede gulv.

Kährs var blant de første tregulvprodusentene i verden til å redegjøre for sitt miljøarbeid i et årlig offentlig miljøregnskap i overensstemmelse med EMAS.

- Vi har merket en økt etterspørsel på miljømerkede gulv både for offentlig miljø og private boliger, og vi har tilfredsstilt kravet til Svanemerking lenge, sier Bruce Uhler, miljøambassadør i Kährs.

Våren 2014 lanserer Kährs et 40-talls Svanemerkede oljede gulv. I mai følger også et antall lakkerte gulv. Målet er at samtlige Kährs gulv produsert i Nybro skal være Svanemerket innen sommeren 2014

Kährs er an av verdens eldste tregulvprodusenter og har over 150 års erfaring med å produsere produkter i tre. Firmaet har også lenge vært i førersetet når det gjelder produksjon av miljøtilpassede gulv og produksjonsenheten har vært ISO 14001-sertifisert siden 1997. Et viktig steg for miljøet var introduksjonen av det moderne tregulvet 1941, som innebærer at råmaterialet utnyttes så effektivt som mulig. Konstruksjonen slo raskt igjennom og benyttes i dag ved parkettproduksjon over hele verden. I mange år har et av miljømålene til Kährs vært å kontinuerlig øke innkjøpet av råvarer som har vært sertifisert av FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) eller andre sertifiseringer som aksepteres i samarbeid med ledende miljøorganisasjoner.

- Miljøarbeidet gjennomsyrer hele produksjonens vei fra skog til sluttbruker – fra utvalg av råvarer og de metoder av overflatebehandlinger vi benytter til den limfrie fugen Woodloc, som er en Kährs-innovasjon, sier Bruce Uhler.