Uvær stenger veier og rammer telefoner i Finnmark

16 veier i Finnmark er lørdag ettermiddag stengt på grunn av uvær, og flere basestasjoner for mobiltelefoni er satt ut av drift.

Statens vegvesen meldte om 16 stengte veier i det nordligste fylket like etter klokken 12 lørdag. I tillegg er det kolonnekjøring på flere strekninger.

På Kongsfjordfjellet ble en skoleklasse fra en folkehøgskole værfaste fredag kveld, og de valgte å gå sju kilometer til en veistasjon for å syke ly, melder NRK. En ambulanse ble også værfast på Kongsfjordfjellet hele natten gjennom, men det var ingen fare for pasienten i bilen.

Lørdag morgen ble flere andre områder i Øst-Finnmark ble rammet av strømbrudd som følge av uværet.

Uten telefondekning

Til sammen åtte basestasjoner for mobiltelefoni er satt ut av drift i fylket, opplyser Telenor til Finnmark Dagblad. Det gjelder i Porsanger, Nordkapp og Berlevåg. I tillegg skal over 100 fasttelefonkunder i Porsanger være uten forbindelse. Det samme gjelder i underkant av 500 bredbåndskunder i Porsanger, Lebesby og Karasjok. Tidspunkt for retting er satt til klokken 16 lørdag ettermiddag, men er noe usikkert.

Vinden førte også til at deler av taket på Honningsvåg videregående skole løsnet i vinden, melder Vestfinnmark politidistrikt.

Østfinnmark politidistrikt oppfordrer folk til å følge med på værmeldingen, og til å ta hensyn til vær- og føreforhold.

Full storm

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om at det i Øst-Finnmark lørdag vil bli periodevis full storm, som vil minke om ettermiddagen. Det meldes videre om vanskelige kjøreforhold hele lørdag på enkelte steder.

Vanskelige kjøreforhold var det også ventet stedvis i Nord-Troms og i kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark fram til lørdag formiddag, på grunn av sterk vind og snøbyger.