Statnett vurderer konsekvens av kabelkartell

Statnett har satt i gang arbeid med å vurdere om leveransene fra de store kabelleverandørene har blitt påvirket av prissamarbeid i bransjen.

EU-kommisjonen har over lengre tid sett på mulig kartellvirksomhet blant kabelleverandører i perioden 1999 - 2009, og ila nylig en rekke store leverandører bøter. Statnett har kjent til de mistankene EU har hatt om kartellvirksomhet, og har allerede iverksatt undersøkelser om hvorvidt egne anskaffelser kan ha blitt påvirket av ulovlig prissamarbeid.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett. - Vi undersøker selvfølgelig grunnlaget for mistanke om økonomiske konsekvenser av et mulig prissamarbeid for alle leveranser fra aktuelle leverandører. Dersom vi kan påvise at Statnett har betalt overpris, vil vi vurdere hvordan vi eventuelt kan følge saken videre mot aktuelle leverandører.

Statnett står nå foran store anskaffelser. – Vi er også oppmerksomme på denne type risiko når vi går inn i nye forhandlinger, sier Borgen.