- Vi har hatt en formidabel vekst de siste årene, og selv med store investeringer og litt «voksesmerter» det siste året, så leverer vi et resultat på nesten ti millioner, sier administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln.

Eksplosiv vekst for Firesafe

Morten Ameln har ingen planer om å slukke omsetningsveksten i Firesafe. Siden 2010 har brannsikringskonsernet økt omsetningen med 76 prosent.

Omsetningen for 2013 nådde 403 millioner, noe som er en økning på 14 prosent fra 2012. Et hektisk år med flytting av hovedkontor, nye oppkjøp og etablering av nye avdelinger bidro til et svakere resultat enn forventet, og styret fikk nylig presentert overskuddet på åtte millioner kroner.

- Vi har hatt en formidabel vekst de siste årene, og selv med store investeringer og litt «voksesmerter» det siste året, så leverer vi et resultat på nesten ti millioner, sier administrerende direktør i Firesafe, Morten Ameln.

Størst i Norden

Ameln har ledet konsernet, som er Nordens største innen brannsikring, til en vekst på 155 prosent siden 2005. Veksten er hovedsakelig organisk, men også nye forretningsområder som offshore og tunneler har bidratt positivt. Brannsikringsaktøren er nå etablert med nærmere 20 avdelinger i hele Norden, og gjorde i 2013 nysatsinger i blant annet Halden og Haugesund. I løpet av fjoråret flyttet også konsernet både hovedkontor og lager til Robsrudskogen utenfor Oslo.

Med 400 ansatte i hele Norden og et bredt spekter av ulike branntjenester, skal Morten Ameln og Firesafe nå utvikle seg videre som totalleverandør innen brannsikring:

- Vi leverer i dag hele pakken når det kommer til branntekniske tjenester. For kunden er det praktisk å forholde seg til èn leverandør, og vi har en strategi om å utvikle stadig bedre tjenester for våre eksisterende og fremtidige kunder, sier Morten Ameln.

Mål om 500 millioner

Markedet for brannsikring av eksisterende bygg er i dag stort, og de merker en stadig økende bevissthet blant eiere og brukere av bygg. Nye lovkrav stiller i tillegg økte krav til kompetanse, og dette fører til at flere outsourcer tjenester innen brannforebygging. Dette gjør at Ameln sikter mot en ytterlige vekst de neste to årene:

- For 2014 har vi budsjettert med en omsetning på 440 millioner kroner og målsetningen for 2015 er å runde 500 millioner. Første tertial har startet bra, og vi leverer hittil over budsjett, forteller en optimistisk Morten Ameln.