En septikkbil dumpet kubikkmetervis av menneskelig avføring i en rundkjøring i Volda mandag kveld. Det tok en time før feiebil kom til stedet, og mange bilister fikk seg en ubehagelig og illeluktende opplevelse. Foto: Nicolay Woldsdal / Nærnett / NTB scanpix

Septikbil slapp ut kloakk midt i Volda

Mandag ble en illeluktende kveld for folk i Volda. En septikbil mistet store deler av kloakken den var lastet med midt i en rundkjøring.

Det var Sunnmøre politidistrikt som først meldte om at en septikbil hadde sluppet ut store deler av «lasten» i rundkjøringen sør for sykehuset i Volda.

Klokka 20.45 kunne man kjenne en sterk lukt over store deler av byen. Det ble rapportert om sterk drittlukt i Vikebygdvegen, ifølge lokalavisa Nærnett.

Ryddemannskap og politi kom til stedet etter å ha blitt varslet. Det skal ha tatt en time før en feiebil kom til stedet. Da hadde flere biler kjørt igjennom rundkjøringen og tatt med seg noe av kloakken videre.

Kommunikasjonsdirektør i Helse Møre og Romsdal Trine Kvalheim sier folk må ta forholdsregler for hvor de går.

– Kommunelege 1 har hovedansvar når slik hendelser skjer, men politiet skal hindre at forurensingen sprer seg, forteller Kvalheim.