Byrådene Hallstein Bjercke og Aud Kvalbein markerte at Bymuseet nå er universelt utformet. Det gjør at kulturtilbudene i Oslo er mer tilgjengelig for Oslos innbyggere.

Stor interesse for tilgjengelig Bymuseum

Mandag 21. mars markerte Oslo Museum at Bymuseet er blitt universelt utformet.

Byrådene Hallstein Bjercke og Aud Kvalbein foretok sammen snorklippingen, som for anledningen ble foretatt ved den ene av to nyinstallerte heiser.

Det var stor interesse for arbeidet som er gjort ved Bymuseet for å gjøre bygget tilgjengelig for alle. Bygget eies av Kulturetaten, som hadde fått tilskudd av Handicapprosjektet til å installere heiser, lage ledelinjer, gjøre inngangspartiet mer tilgjengelig og generelt åpne Kornlåven mer for publikum. Handicapprosjektet administreres av Omsorgsbygg, ved Jan Tore Lindskog, og han var også den som guidet de rundt 35 fremmøtte gjennom hvordan Kornlåven så ut tidligere, og hva som konkret var gjort.

Det var altså to byråder tilstede ved markeringen, noe som viser hvor viktig dette tiltaket er. Hallstein Bjercke, byråd for kultur og næring, trakk frem viktigheten av å tilgjengeliggjøre kulturtilbud for byens borgere, men pekte samtidig de utfordringene man kan støte på når fredete bygg skal gjøres tilgjengelige for alle. Aud Kvalbein, som er byråd for eldre og sosiale tjenester, var glad for at det i tilpasningen også er tenkt på de demente gjennom fargevalg, struktur på overflater. – For demente er museer et viktig sted for erindring, og da er det bra at Bymuseet nå er godt tilrettelagt for også denne gruppen, sa hun.

Både Hilde Barstad og Per Morten Johansen, administrerende direktører i henholdsvis Kulturetaten og Omsorgsbygg, var særdeles fornøyde med resultatet av arbeidet de begge har bidratt til å virkeliggjøre. Rosinen i pølsa var at en søknad fra Kulturetaten til Handicapprosjektet om teleslynge i Bymuseet ble ferdigbehandlet og tilsagnsbrevet ble overrakt fra Omsorgsbygg til Kulturetaten på denne markeringsdagen.

Også fagfolk var fornøyde med at Bymuseet er blitt tilgjengelig for alle. Både Handikapforbundet og Blindeforbundet har vært på befaring, og uttrykte sin tilfredshet.