Norges Handelshøyskole. Foto: Ole Harald Dale

22 Statsbygg-prosjekter ferdigstilt i 2013

Statsbyggs ferdigstilte 22 byggeprosjekter i 2013. Blant disse var aktivitetsbygget ved Oslo fengsel og Ørje tollstasjon, men nybygget ved Norges Handelshøyskole i Bergen var det største bygget Statsbygg ferdigstilte i 2013.

Nybygget ved handelshøyskolen er på 13.000 kvadratmeter, og prosjektet hadde en sluttkostnad på 413 millioner. Den samlede sluttkostnaden for alle de byggeprosjektene er 1,3 milliarder kroner, viser Statsbyggs årsmelding for 2013. Her beskrives alle nybygg, rehabiliteringer og ombygginger der sluttkostnaden er mer enn 3 millioner kroner.

Som avtalt

Rehabiliteringen av Slottsplassen fikk ekstra oppmerksomhet i 2013. Statsråd Jan Tore Sanner kalte resultatet «sterk, offentlig gjennomføringsevne». Sluttkostnaden for rehabiliteringen er på 87, 5 mill kroner.

- Vi gjennomfører nær sagt alle våre byggeprosjekter innenfor avtalte tids- og kostnadsrammer, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen.

- Dette gjelder også for virksomhetsåret 2013. Det ble ferdigstilt 22 større byggeprosjekter fra vår side, og alle ble gjennomført i tråd med godkjente økonomiske rammer. Vi opplever at vi har et solid omdømme i bransjen, hos kundene våre og hos oppdragsgiverne våre. At vi får stadig nye og store oppdrag er et uttrykk for tillit, sier Harald Nikolaisen.

Pågående prosjekter

Statsbygg har til enhver tid om lag 100 pågående byggeprosjekter. I tillegg kommer cirka 60 mindre ombyggings- og brukertilpasningsprosjekter. Prosjektene er i forskjellige faser og av ulik størrelse. Ved utgangen av 2013 var 37 prosjekter i detalj- eller byggefasen.

Det er store prosjekter som er i støpeskjeen eller som er under oppføring i regi av Statsbygg. Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Nybygget ved Norge miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, rehabiliteringen av sentrumsbygningene ved Universitetet i Oslo og nybygget ved Høgskolen i Bergen er fem eksempler på dette. Samlet har de en kostnadsramme på 15,2 milliarder kroner.

- Dette er spennende og morsomme utfordringer for oss i Statsbygg og for våre leverandører. Vi er stolte over å ha byggherreansvaret for slike store og komplekse prestisjeprosjekter. Samtidig skal vi også ivareta vår kunder som ikke har behov for store nasjonale signalbygg, men der vi kan tilby funksjonelle, energieffektive bygg med godt vedlikehold og standard tilpasset budsjetter og behov, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.