Vaktskifte i Byggeindustrien

For Byggeindustrien og alle ansatte er det klart for vaktskifte. 31. januar var siste dag jeg hadde kommandoen på brua. 1. februar overtok Arve Brekkhus som sjefredaktør og Ragnar Sandin som administrerende direktør. Jeg fortsetter som redaktør for næringspolitikk frem til pensjonsalderen tar meg. Det å overlate et mediehus som Byggeindustrien i en så god forfatning til nye ledere, er selvsagt veldig hyggelig.

Jeg har hatt en fantastisk reise i norsk presse i snart 50 år. Tiden i Byggeindustrien siden 1992 har vært en sammenhengende opptur. Takket være alle de gode medarbeiderne vi har hatt, har vi skapt pressehistorie. Det er jeg mektig stolt og glad for.

Jeg har gjennom årene truffet utrolig mange spennende mennesker. Dette er også mennesker som har skrevet historie. Når jeg ser på utviklingen i byggenæringen i løpet av de årene jeg har jobbet i her, har den vært imponerende. Den som hevder at det ikke har vært innovasjon i byggenæringen, må være på en annen planet.

Fredag hadde vi en markering i anledning lederskiftet. Den ble betydelig større enn det vi hadde forestilt oss.

Det er selvsagt vemodig for en skipper å overlate en så flott skute til andre. Men jeg vet at Byggeindustrien føres videre med folk som kan sitt fag. De har entusiasmen og kunnskapen som er nødvendig – og de har et meget godt mannskap med seg.

Jeg er fortsatt mønstret på og jeg skal gjøre min plikt. Det ligger i bedrifts-kulturen i Byggeindustrien.

Jeg takker ikke av i denne næringen nå, men jeg vil likevel takke alle dem som jeg har truffet på den lange veien. Mange har jeg mye å takke for.

Jeg ønsker de nye lederne all mulig lykke. De vet kursen – Byggeindustrien skal videre opp og frem.

Ellers vil jeg takke alle som tok seg tid til å komme til mottakelsen vår fredag. Jeg takker for alle varme ord og hilsener - og jeg takker for mange fantastiske gaver.