Stein Erik Hagen gliste bredt da han spent fyrte av den første sprengningssalven på tomta der spa-anlegget Aquarius skal ligge.

Rimi-Hagen fyrte av for nytt spa

Her sprenger Stein Erik Hagen av den første skuddsalven til det nye spa-anlegget som skal bygges på Fløysbonn ved Kolbotn utenfor Oslo.

Hagen-selskapet Kongeveien Eiendom gjennom investeringsselskapet Canica, eier tomten der spa-anlegget Aquarius skal stå ferdig i oktober 2015. Med et stort glis detonerte tidligere i dag Rimi-Hagen den aller første sprengladningen som markerer oppstarten på anleggsarbeidet. Med seg hadde han skytesbas Johan Haviken fra sprengningsfirmaet Petter A Olsen AS.

Gigant-anlegg

Entreprenørselskapet HENT har totalentreprisen på Aquarius som blir på om lag 11500 kvadratmeter. Anlegget blir et dag-spa, det vil si uten hotell. Aquarius vil blant annet inneholde vanlig spa, japansk spa og hammam (tyrkisk bad).

Bygges i skråning

På det første planet i spa-anlegget, som vil bli bygget i en skråning, vil gjestene kunne kjøle seg ned i en isvannkulp. Eller de kan varme opp kroppen i en varmtvannsgrotte. Her blir det også ulike former for finsk-inspirerte sauna.

Orientalsk oase

I det andre planet vil en orientalsk oase møte publikum med blant annet urtebadstue, varme og kalde kulper og arabisk badstue.

Trond Ormstad er prosjektleder i HENT som har totalentreprisen for Aquarius på Fløysbonn ved Kolbotn utenfor Oslo.

Gjennomgående lameller

- Bygget vil bestå av tre gjennomgående lameller med to bygninger hengende i mellom lamellene, sier prosjektleder Trond Ormstad i HENT til Byggeindustrien.

Våtarealene vil bli i plaststøpt betong, mens det blir prefabrikkert betong i de tørre arealene. Tek10-normen er retningsgivende for bygget.

Sprenger 42 000 kubikkmeter

- Det vil bli sprengt ut 42 000 kubikkmeter stein som skal være fundamentet til parkeringsplassen til Aquarius. Selve spa-anlegget fundamenteres på fjell, sier Ormstad.

Det er Halvorsen & Reine Arkitekter som har tegnet Aquarius. Kostnadsrammen på anlegget er beregnet til 275 millioner kroner eksklusiv moms.