StartBANK og BackeGruppen utvikler prekvalifiseringsmodul

I samarbeid med BackeGruppen har StartBANK utviklet et nytt konsept som skal effektivisere prekvalifiseringsprosessen.

Det nye verktøyet vakte stor interesse spesielt blant entreprenørene da det ble presentert.

– Vi fikk utfordringen av BackeGruppen om å skreddersy et evalueringsverktøy for prekvalifisering av leverandører for konsernets virksomheter, sier Carsten Krøger, salgs- og utviklingsdirektør i StartBANK.

– Sammen utviklet vi en modul med automatisk kontroll. Verktøyet ble umiddelbart tatt i bruk av BackeGruppens innkjøpere, sier han.

BackeGruppen kjøper årlig varer og tjenester for over 2,5 mrd. kroner.

– For dem har det vært viktig å få på plass et enkelt og effektivt verktøy som kan brukes i prekvalifiserings-prosessene, sier Krøger.

– Gjennom det nye verktøyet er vi sikret at forhold vi definerer som vesentlige blir sjekket. BackeGruppen har mange selskaper rundt om i landet, og dette sikrer at vi opptrer enhetlig og vektlegger de samme parameterne i vurderingen av leverandører, forteller innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs i BackeGruppen.

Carsten Krøger har stor tro på at det nye verktøyet vil bli tatt i bruk av flere entreprenører.

– Samarbeidet med BackeGruppen er et godt eksempel på at en kan utvikle brukervennlige løsninger som kommer hele bransjen til gode.

– For oss er det positivt om vi gjennom innspillene til StartBANK, bidrar til effektivisering og sikring av innkjøpsprosessene for andre aktører i bransjen, avslutter innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs i BackeGruppen.

StartBANK driftes av Achilles, som også driver kvalifikasjonsordninger for olje og gass, energi og transportsektoren.