Statsbygg-remis i India

Statsbyggs toppsjef Harald V. Nikolaisen møtte den indiske entreprenøren Mr. Nag til sjakkduell i byggegropa til ny ambassade i New Delhi. Det endte med remis og en forventning om ferdigstillelse av ambassaden i løpet av 2015.

Det skriver Statsbygg på sine nettsider torsdag.

Statsbygg bygger nytt ambassadekompleks i New Delhi, og i den forbindelse ble et viktig byggemøte til et sjakkparti mellom Norge og India i tidens tegn. Statsbyggs administrerende direktør Harald V. Nikolaisen og Mr. Nag fra entreprenørselskapet H.S. Nag & Associates tok plass ved sjakkbrettet nede i den 2.500 kvadratmeter store byggegropen.

Remis

Ganske kjapt ble det en komplisert stilling, og Nikolaisen tilbød en rask remis i kjent norsk og indisk stil etter snaue to minutter, skriver Statsbygg. Det synes begge var en god og forsonlig løsning, så remisen var et faktum ved at Nikolaisen og Nag tok hverandre i hendene.

Byggeprosjektet inneholder både nytt kanselli og nye boliger for ansatte. I tillegg skal den eksisterende ambassadørboligen pusses opp. Totalt bygges det 7.000 kvadratmeter.

Miljørating

Ambassaden skal stå helt ferdig i løpet av 2015. Prosjektet har meget høye miljøambisjoner, og det skal benyttes både solenergi og geotermisk energi. Så langt ligger prosjektet på prosjekteringsnivå an til å få høyeste miljørating i India, som beregnes av Nobelprisvinner Pachauris institutt for energi og ressurser, TERI.

Foruten møter med den indiske entreprenøren hadde delagasjonen fra Statsbygg møter med kommunale myndigheter, Sveriges ambassade, Saudi Arabias ambassade, Norges ambassade og Nobelprisvinner Pachauris miljøinstitutt.

Statsbygg kan rapportere at det ikke ble spilt sjakk under disse møtene.

Les mer om prosjektet her.