Fredrik Barth Årets unge rådgiver

I sterk konkurranse med 13 kandidater ble Fredrik Barth fra Asplan Viak valgt til Årets Unge Rådgiver i RIF. Prisen ble delt ut på RIFs høstmøte av Liv Kari Skudal Hansteen.

I kåringen av årets unge rådgiver var det tre nominerte; Erlend Eithun Aasheim fra Multiconsult, Fredrik Barth fra Asplan Viak og Cristian Andre Listerud fra Multiconsult.

Barth trakk det lengste strået, og fikk prisen innen kategorien Fageksperten. Han har hovedfokus på stedsanalyser, mulighetsanalyser, steds-, by- og områdeutvikling samt konseptutvikling av boligprosjekter.

Det ble spesielt lagt vekt på den jobben han har gjort med et byutviklingsstudie i Bergen.

- Vi er selvfølgelig veldig stolte av at Fredrik har fått denne høythengende prisen - men vi er ikke overrasket. Vi har lenge sett hvilket potensiale han har, sier sdm. dir. Øyvind Mork i en kommentar.

Fredrik Barth har en solid faglig forankring knyttet til bærekraftig by- og stedsutvikling på nasjonalt og internasjonalt nivå.

- Han er glitrende god på kommunikasjon innad i teamet og utad mot kunder og presse. Han viser tydelige lederegenskaper i sin håndtering av oppdrag, relasjonsbygging og evne og vilje til å peke ut veiene fremover, heter det i en melding fra Asplan Viak.

Barth var idehaver, initiativtager og oppdragsleder på prosjektet (+Arna), et eget initiert prosjekt betalt av stiftelsen Asplan. (+Arna) var en byutviklingsstudie som så på hvordan Bergen kommune på en bærekraftig måte kan drive byplanlegging for å huse de kommende 160.000 nye innbyggerne frem mot 2030. Prosjektet fikk svært stor oppmerksomhet i pressen og i fagmiljøet.

Prosjektet ble godt mottatt blant befolkning og i media. Barth har i ettertid holdt et stort antall foredrag, innlegg, skrevet kronikker, undervist og diskutert temaet bærekraftig byutvikling i den offentlige debatt (blant annet for politikere i Bergen kommune, næringslivsdagene, det interkommunale Regionråd øst, For byrådsavdelingen i Bergen, for BOBY, i Norsk planforum, og på tettstedskonferansen med mer). Asplan Viak har i tillegg blitt forespurt om å videreutvikle Øyrane torg (kjøpesenteret i Arna, som nå også vil bygge boliger), og veldig gledelig; I Bergens Tidende 29.09.2013, meldte Bergen kommune oppstart av en offentlig områdeplan av Indre Arna stasjonsområde, for å se på muligheten for å fortette med bystrukturer, og lage en bærekraftig stasjonsby i Bergen.

Hvert år kårer Rådgivende Ingeniørers forening (RIF) årets unge rådgiver. Det foregår ved at medlemsfirmaene nominerer utvalgte medarbeidere inn til RIF og vinneren blir offentliggjort på RIFs egen høstkonferanse som i år gikk av stabelen 19. november.