Planlegger Tromsøs høyeste bygg

Med 22 planlagte etasjer, opp til 200 leiligheter og en takhøyde på 70 meter, er det ikke småtteri som planlegges på Strandkanten i Tromsø.

Det melder bladet Nordlys på sine nettsider.

Nord Eiendomsutviklings ambisiøse byggeplaner ble presentert på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Tegningene er laget av Steinsvik Arkitektkontor.

Nord Eiendomsutvikling eies av Tromsø Eiendomsutvikling ved Morten Walthinsen og Nord-Tre Eiendom ved Kjell Nilsen, skriver Nordlys.

Blant annet blir det store utendørs byparkområder, et terrassert havbasseng, småbåthavn, en kafé/restaurant ved kaikanten og en skybar med utsiktspunkt over havna med egen heis til toppen av bygget.

– Bygget bringer med seg mange kvaliteter. Men vi ser også at byggehøyden er kontroversiell, sier landskapsarkitekt Mari Bergset, som er daglig leder på Steinsvik Arkitektkontor.

I dagens godkjente reguleringsplan for denne tomten, er det godkjent å bygge ni etasjer. For å få godkjent et bygg på 22 etasjer, må byggehøyden endres i en ny reguleringssak.

– Vi tolker de foreløpige tilbakemeldingene som positive, sier Morten Walthinsen.

Bygget skal etter planen gjennomføres med seks tårnbygg/lameller med heiskonstruksjoner mellom tårnene. Byggeprosjektet skal gi plass til mellom 170 og 200 leiligheter. Arealet på grunnflaten i tårnbyggene, og dermed størrelsen på boligene, vil bli tilpasset etterspørselen i markedet. Størrelsen kan dermed variere fra 50 til 180 kvadratmeter. Totalt planlegges et byggeprosjekt på omkring 18.000 kvadratmeter til en pris på mellom 700 og 800 millioner kroner, skriver Nordlys.

Byggestart blir tidligst høsten 2014.