Wienerberger ser lyst på fremtiden

- Selv om vi i teglbransjen har merket en stopp i antall prosjekter som resten av byggenæringen den senere tiden, ser det bedre ut for tiden fremover, sier markedsutvikler Petter Askautrud i Wienerberger (Bratsberg Tegl) til Byggeindustrien.

- Ser vi på egne tall sammen med importstatestikker så har bransjen hatt en nedgang på 15-20 % i år med til dels store geografiske forskjeller. Men vi ser en positiv endring i markedet og allerede nå er det inngått avtaler som tilsvarer vårt totale salg i 2012 og flere prosjekter står på trappene, sier Askautrud.

Det som gleder Wienerberger mest er at de ser at nyhetene fra Bratsberg Teglverk blir godt tatt imot i markedet.

- Vi tror og håper at med den ombygging som vi gjør de neste to måneder på Bratsberg Teglverk vil føre til at vi skal stå enda bedre rustet til å møte de ønsker som markedet har, forteller han.

- Vi ser lyst på fremtiden og vi gleder oss til ombyggingen er ferdig i februar Da vil vi stå enda bedre rustet til å utvikle egne prosjekttegl for arkitekter til deres spesifikke prosjekter slik som vi blant annet gjorde til Strømmen Storsenter, Tidemannsbyen og så videre. Muligheten er der og vi stiller raskt opp med vår kunnskap for de arkitekter som ønsker sin egen teglstein, forteller han videre

Boligprosjektet Fornebuporten er eksempel på nytt teglprosjekt som a-lab arkitekter har tegnet for Profier.

- Solid Entreprenør starter i disse dager med selve muringen og vi gleder oss til å se det endelige resultatet med av en av nyhetene fra Bratsberg teglverk, forteller Askautrud.