Synnøve Lyssand Sandberg ny byggherredirektør

Synnøve Lyssand Sandberg er tilsatt som ny direktør i byggherreavdelingen i Statsbygg. Hun blir en av sju i toppledergruppen i Statsbygg som ledes av administrerende direktør Harald Nikolaisen.

- Jeg er veldig tilfreds med å få denne muligheten. For meg er dette den mest spennende jobben i norsk byggenæring, sier Synnøve Lyssand Sandberg som opprinnelig er fra Porsgrunn, men som nå bor i Oslo.

Siden 2010 har Synnøve Lyssand Sandberg hatt flere lederjobber i Skanska, og den siste tiden har hun vært regiondirektør i Skanska Bolig. Lyssand Sandberg har en meget solid bakgrunn. 47-åringen er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har vært forsker ved Norsk institutt for by- og regionforskning. Hun har også vært leder for planenheten både i Kongsberg og Skien kommune, regionsjef i JM Byggholt og konsulent ved United Nations Environmental Program.

Byggherreavdelingen

Statsbyggs byggherreavdeling er til enhver tid i gang med om lag 160 byggeprosjekter. Det er prosjekter av ulik størrelse og i forskjellige faser. Det er nybygg, ombygginger, rehabiliteringer og tilbygg. Av dagens byggeprosjekter kan nybygget for Høgskolen i Bergen og nytt nasjonalmuseum nevnes. Sentrumsbygningen ved Universitet i Oslo og Eidsvollsbygningen rehabiliteres, og på Ås planlegger Statsbygg for et gigantbygg for veterinærmiljøene i Oslo.