Vil forandre solcelle-Norge

Greenscan vil inn på det norske markedet med solcelleteknologien CIGS.

Det danske selskapet er på plass på Bygg Reis Deg for å vise nordmenn at solceller kan være både rimelig og effektivt.

- Solceller er ikke noe stort produkt i Norge og årsaken tror jeg er manglende kunnskap og erfaring. På Bygg Reis Deg viser vi frem solceller med såkalt CIGS teknologi (kobber-indium-gallium-silisium). CIGS er en bedre og mye mer effektiv solcelle som fanger hele lysspekteret. Det gjør at solcellene produserer bra med strøm også på overskyede dager, sier salgssjef Karl Andreassen i Greenscan.

Han skyter raskt inn at teknologien er rimeligere enn silisium-solcellene som er mest vanlige i Norge i dag.

CIGS solcellene Greenscan viser på Bygg Reis Deg fremstår som tilnærmet svarte plater. De blir produsert av det Taiwanske gigantselskapet TSMC, som de siste årene har investert milliarder i produksjonslinjer rettet mot CIGS solceller.

- Det finnes til sammen fire store produsenter av denne teknologien i verden. TSMC er ledende og har i mine øyne den beste og mest effektive CIGS teknologien i verden, sier Andreassen.

CIGS solcellene Greenscan tilbyr monteres rett på eksiterende tak og kan også monteres på fasader. Greenscan har også et egenutviklet montasjesystem tilpasset nordiske forhold med blant snø.

Les mer om Greenscan i nr. 16 av Byggeindustrien.