Setter brannsikkerhet på dagsorden

På Firesafes Brannsymposium 29.-30. oktober i Oslo skal sentrale myndigheter, fagpersoner og andre profilerte aktører drøfte hva man bør og må gjøre for å øke kunnskapen om brannsikkerhet.

Brann i bygninger kan få alvorlige konsekvenser med materielle skader, driftsavbrudd, miljøskader og, i verste fall, personskader eller tap av menneskeliv. Dette er utgangspunktet for på Brannsymposiet.

Kunnskap er kritisk for brannsikkerheten i et bygg. Det gjelder kunnskap om byggets tekniske utforming, brukernes organisering, relevante lover og forskrifter, og, ikke minst, mulige branntekniske løsninger.

Forebyggendeforskriften stiller tydelige krav om at ethvert bygg skal være bygget, utstyrt og vedlikeholdt i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. Ombygging, oppgradering eller endret bruk av bygg kan medføre økt risiko og dermed skjerpet krav til sikkerhetsnivå. Dette er eiers ansvar og kan ikke fraskrives.

Årets Brannsymposium ser på hvordan brannsikkerheten i et bygg kan ivaretas på en praktisk og fornuftig måte. Dyktige foredragsholdere gir oss økt kunnskap om eiers ansvar, utfordringer ved oppgradering av bygg, bruk av slokkeanlegg, røykventilering av rømningsveier samt brannsikring av ventilasjonsanlegg. For niende gang Firesafe arrangerer Brannsymposium, med dagsaktuelle temaer, og ikke minst, viktige forhold for en bygnings brannsikkerhet.