Skanska best i Sverige på å rapportere CO2-utslipp

Skanska har igjen fått en topplassering i CDPs Nordic 260 Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), og rager nå høyest av alle svenske selskaper.

I tillegg ble Skanska, for fjerde året på rad, rangert på topp blant de nordiske byggselskapene når det gjelder rapportering av de direkte og indirekte CO2-utslippene.

Utmerkelsen ble offentliggjort 7. oktober av CDP Nordic 260 Climate Change Report 2013, som undersøker hva verdens største, børsnoterte selskaper gjør når det gjelder klimaendringer.

Indeksen løfter frem de selskapene på de nordiske børsene som har vist en god tilnærming til ny informasjon om klimaforandringer.

Selskapene får poeng på en skala opp til 100, ut ifra hvilken standard bidragene holder, og hvor fullstendige de er. Høye poeng indikerer at de har hatt gode klimadata og vist en god forståelse for hvordan spørsmålene knyttet til klimaforandringer påvirker selskapet. Ved hjelp av ulike kanaler kommuniseres disse poengene til investorer og andre beslutningstagere, som skal vurdere selskapets beredskap i forbindelse med endrede markedskrav og utslippsreguleringer.

– Vi er veldig glade og stolte, ettersom dette er den viktigste rapporten i verden i dag på dette området. Det viser at vi er på rett vei. Å måle og redusere utslipp er en del av det daglige arbeidet i vår videre reise mot Deep Green, sier Johanna Wikander, Green Support Manager i Skanska AB.

CDP, tidligere kjent som Carbon Disclosure Project, er en internasjonal ideell organisasjon som tilbyr det eneste globale systemet for selskaper og byer der man kan måle, vise, håndtere og dele slik miljøinformasjon. CDP arbeider med markedsaktører, herunder 722 institusjonelle investorer med en forvaltningskapital på over 560 000 milliarder svenske kroner, som de bruker for å motivere selskaper til å vise sin påvirkning på miljøet og naturressursene – og samtidig gjør noe for å redusere denne påvirkningen. CDP- rapportering har blitt gjennomført globalt siden 2000 og i Norden siden 2007.