Hagens kravliste langt fra innfridd

Ingen av kravene tidligere Frp-formann Carl I. Hagen stilte for at Frp skulle gå i regjering, ble fullstendig innfridd i regjeringserklæringen som ble lagt fram mandag.

Et par dager før stortingsvalget for snart en måned siden, satte Carl I. Hagen opp en liste over ti punkter i en kronikk som ble publisert i VG.

– Man får ikke alltid full uttelling på en ønskeliste. Men jeg er fornøyd med retningen – og kommer ikke til å demonstrere i det offentlige rom mot dette, sier Hagen til avisa.

Blant punktene Hagen ikke fikk gjennomslag for, var overføring av eldreomsorgen til folketrygden, justering av handlingsregelen og skrinlegging av bompenger. Ikke uventet, sier Hagen i dag.

– Selvsagt ikke. Heller ikke du får vel oppfylt alle dine ønsker på dine ønskelister. Men jeg er generelt fornøyd med helheten. Jeg er ikke så dum at jeg tror Frp som et parti med 16 prosent oppslutning får gjennomført alt det vil, sier Hagen.

Partileder Siv Jensen søkte imidlertid råd hos den gamle partihøvdingen de siste dagene før hun og Erna Solberg kunne legge fram regjeringsplattformen mandag kveld. Jensen sier hun ikke har forholdt seg til kronikken.

– Nei, men jeg har hatt en dialog med Carl I. Hagen underveis, fordi jeg føler at jeg skylder ham det som tidligere leder i Fremskrittspartiet. Han har hjertet sitt i dette og er ekstremt opptatt av at vi skal lykkes, sier Jensen