Stans sutringen

Vi merker oss at de politikerne som tapte valget, nå sutrer. Det er ikke grenser for mishagsytringer. Mange rødgrønne snakker om hvor håpløst det skal bli. Men la oss nå vente og la oss gi Erna Solberg og hennes utvalgte i en ny regjering den sjansen flertallet i det norske folk ønsker.

Nå er de to regjeringspartiene samlet på Sundvolden for å få på plass de overordnede spørsmålene og de viktigste prosjektene. For vår del er vi spent på hvor mange statsråder vi får. Etter vårt syn er tiden overmoden til en samordning og forenkling av departementstrukturen. Det at vi får to i stedet for fire regjeringspartier, vil gjøre nettopp denne jobben enklere.

– Vi skal nå forhandle fram løsning på alle politiske områder. Avtalen med de andre borgerlige partiene er ikke fullstendig, og vi skal nå levere politikk for å gjøre Norge til et bedre sted for folk flest, sier Solberg.

Den kommende statsministeren sier de vil sette et tydelig preg på arbeidet i de ulike departementene.

For vår del tror vi at mye makt igjen vil komme tilbake til Stortinget. Der vil det også være mulig, bl a for byggenæringens organisasjoner, å kunne vinne frem med sine argumenter. I åtte år har Stortinget vært et sandpåstrøingsorgan. Alle viktige avgjørelser er tatt i de lukkede rom i regjeringskvartalet. Ikke minst har byråkratene i Finansdepartementet hatt en utrolig innflytelse.

Det har vært nyttesløst å prøve å snu vedtak som regjeringen har fattet.

I byggenæringen er det mange som nå er spent på hvilke endringer vi får. At det blir endringer, er helt sikkert.