Deler ut 250.000 kroner til treprosjekter

For femte gang skal trelastselskapet Bergene Holm AS dele ut premier for 250.000 kr øremerket byggeprosjekter av tre.

Alle som bygger med tre kan søke, og det er fire hovedkategorier. En fagjury, bestående av representanter fra trelast- og byggenæringen kårer en vinner i hver kategori.

Søknadsfristen er 1. november. Juryen har jobbet seg gjennom hundrevis av søknader og tusenvis av bilder i løpet av disse fem årene.

Dette er hovedkategoriene og vinnerne fra hver av disse de første fire årene:

Eksteriørprisen (100.000 kr)
Her ser juryen etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer private bygg, hus og hytter.

Fjorårets vinnere Line & Christian Rygh forteller:
– Det var spennende og morsom å delta i konkurransen. Det å få en så kvalifisert jury til å vurdere vårt prosjekt var veldig gøy. Det å pusse opp et hjem fullstendig er svært altoppslukende og krevende. Det å kunne delta i Inspirasjonsprisen og vise hva man har gjort og få muligheten til å vinne en premie for det er svært motiverende. Det gjør at alle timene blir verdt det. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger i etterkant og det har nok gjort at vi har større forståelse for hva vi faktisk har gjennomført, avslutter paret som vant 100.000 kroner.

Interiørprisen (50.000 kr)
Juryen leter etter innvendige rom med gjennomført bruk av trepanel og listverk som harmonerer med husets øvrige stil.

Uteromsprisen (50.000 kr)
Spennende uterom i tre som harmonerer med øvrig bebyggelse ser juryen etter i denne kategorien; blant annet terrasse, balkong, lysthus, vinterhage, sjøbod og utestue.

Barnas trepris (10.000 kr)
I denne kategorien er det kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av juryen er på jakt etter. Det kan være en olabil, sandkasse, lekestue eller et klatrestativ, eller noe barna har bygget selv.

I tillegg til disse prisene deles det hvert år ut en pris til byggevarehandelen for Best Service, Beste søknad kåres og det er opprettet en egen pris for Åpen Klasse, som favner søkere som i hovedsak har gjenbrukt materialer. Felles for alle er søknadsfristen 1. november.

Mer informasjon om prisen, juryen og søkeprosessen finner du her