En bred regjering er best

Vi ønsker Erna Solberg lykke til i de avsluttende forhandlingene om en ny regjering. Vi deler hennes oppfatning om at en fireparti-regjering vil være det beste for folk og land. Selvsagt skjønner vi også de partier som er opptatt av å kjempe for sine særstandpunkter, men det må være en viss sammenheng mellom oppslutning i valg og makt.

Et mindretall kan ikke kneble et stort flertall i Stortinget i årevis. Det kan de heller ikke gjøre i en regjering.

Det at SV og SP satte betingelsene, ble Stoltenbergs bane. Det blir galt når partier som kjemper om å komme over sperregrensen, skal ta den politiske styringen. Forhåpentligvis klarer Erna gjennom kløkt og diplomati å bringe forhandlingene i havn.

Både Venstre og KrF har alt å vinne med å sitte i en regjering. Da har de en hånd på rattet, og de vil opplagt vinne langt flere saker ved å være i en regjering enn utenom. Men dersom de velger å kjøre knallhardt på sine kjernesaker, får de et problem. Begge partiene har levd i skyggenes dal i åtte år. Nå har de en mulighet til å få innflytelse. Sier de nei til Erna vil de miste mange muligheter.

Vi råder partilederne til å bruke fornuft. Hører de på fundamentalistene vil det gå galt.

Det Norge nå trenger er en handlekraftig regjering. Vi går inn i en tøff tid – og da er det viktig at vi har en regjering som kan styre landet i rett retning.

Det er også viktig at vi får en regjering som også tar Stortinget på alvor. Nå er det viktig at man ser på de store og gode alliansene og på de brede forlik.

Når det gjelder Fremskrittspartiet, er det viktig at det er de progressive kreftene som vinner maktspillet. Særstandpunkter og særhet er ikke det som bygger landet.