Forskningsdagene åpner i dag

Underholdning, inspirasjon og engasjement er sentrale stikkord for festivalen. Fra 18. til 29. september byr Forskningsdagene på mer enn tusen forskermøter over hele landet.

Under festivalen tar forskerne turen ut der folk ferdes – i kantiner og kafeer, på brygger, torg, scener og i svømmebassenget.

Hav og vann er valgt som hovedtema for Forskningsdagene i år. Det er ikke tilfeldig. Utfordringene knyttet til hav og vann er mange, både her i landet og i resten av verden. Noen forslag til løsninger, – og mye annen forskning, presenteres for publikum under festivalen.

Salmalaksens fødested, Ås, kan for eksempel by på hesjing av tang og sushi-rally i anledning Forskningsdagenes tema. I Trøndelag, Nordland og Troms kan publikum delta på ulike båtturer og oppleve forskning på nært hold.

Kan man smake om en fisk er stresset? Liker fisk musikk? Vil du høre om blodsugeren som elsker skolebarn, eller om mykt vann kan gi sprø bein? Det er mye de mange formidlingsglade forskerne kan gi publikum svar på under Forskningsdagene.

Det er forskningstorg i 15 byer over hele landet, og aktiviteter på 100 små og store steder. De aller fleste arrangementene er gratis og åpne for alle. Forskningsrådet står bak festivalen.

Sjekk hva som skjer i ditt fylke på www.forskningsdagene.no