Opprydding til 60 millioner etter vannverksskandalen

Det har tatt seks år å rydde opp etter vannverksskandalen på Romerike. Prislappen nærmer seg 60 millioner kroner.

Ordførerne i de tre kommunene Skedsmo, Lørenskog og Rælingen, som får størst andel av tilbakebetalingsbeløpet, er tilfreds med jobben som er gjort, skriver Romerikes Blad.

– Jeg oppfatter at det er bred politisk enighet om at det har vært riktig å bruke tid og penger på den jobben som er gjort. Seks år og 60 millioner kroner er mye, men vi får tilbake mer enn vi i utgangspunktet hadde forventet, sier ordfører Øivind Sand i Rælingen.

I dette beløpet ligger blant annet Nedre Romerike Distriktsrevisjons gransking som alene kostet over 17 millioner kroner. Advokatregningene knyttet til straffesaken mot den tidligere vannverkssjefen Ivar T. Henriksen og hans medtiltalte, samt annen juridisk bistand og rådgivning, har kommet opp i 19,6 millioner. 14 millioner har gått til administrasjon og ledelse av ryddearbeidet.

Ifølge avisen får eierkommunene tilbakeført til sammen rundt 650 millioner kroner når ryddejobben avsluttes en gang i løpet av neste år. Det er for lengst vedtatt at pengene skal gå til investeringer i vann- og avløpsnettet uten at å velte hele regningen over på innbyggerne.

Ivar T. Henriksen ble i Eidsivating lagmannsrett i mai 2010 dømt til sju og et halvt års fengsel for grov korrupsjon og økonomisk utroskap.