Resconsult 30 år i og på betong

Resconsult jubilerer. Betongselskapet, som ble stiftet i forbindelse med snuingen av den forliste oljeplattformen Alexander L. Kielland, har blitt et av landets ledende.

Etter at mange måtte melde pass på det store prosjektet bidro Resconsult til nøkkelen for å løse den vanskelige snuoperasjonen. Prosjektet var imidlertid så stort og omfattende at man stiftet et nytt selskap. Etter 30 år har selskapet blitt å regne med.

– Vi er nå blant Norges ledende firmaer innenfor betongrehabilitering og overflatebehandling av betong. Med Mapei i ryggen, dyktige, ærgjerrige fagfolk i egne rekker og en stadig større ordrereserve, kan dette bare gå en vei: Videre opp og fram, sier daglig leder Paul Aasan.

Alt i og på betong
Resconsult gjør ”alt i og på betong”, og spesialiserer seg på betongrehabilitering, epoxy- belegning, tilkomstteknikk og flytsparkel. I dag har Resconsult i overkant av 30 fast ansatte fordelt på avdelinger i Skien, Oslo og på Sagstua i Nord Odal.

Blant referansene finner man Statoil med Gullfaks B og Troll A plattformene, Norcem, en rekke kommunale vannverk, rehabiliterte fasader på verneverdige bygg, rehabiliterte svømmebasseng, enorme industrigulv og kreative prosjekter som f.eks skulpturen ”She Lies” i havnen utenfor Operaen i Bjørvika.

– Noe av vår styrke er at vi har førstehåndkjennskap til produktene vi benytter, og vi har et personale utover det vanlige, sier teknisk leder Ernst Kalseth.

Han legger til at det ikke er mange stedene man får betongspesialister som også er dyktige klatrere som kommer til nær sagt over alt.

Ny avdeling
På grunn av stor etterspørsel både på Mapei varer og prosjekter, åpner vi også et nytt nærlager og utsalg i Oslo. Avdelingen som ligger godt plassert mitt i Gamlebyen ved Konows gate vil ha et hentelager av de mest brukte Mapei varene. Her treffer man spesialister på alle våre produkter og tjenester. Dermed har Resconsult tre avdelinger; Sagstua, Skien og Oslo. Resconsult sier de nå er godt rustet til å betjene sine markeder. Jubileet og den nye avdelingen skal feires, men Paul Aasan vil ikke legge forventningene opp i taket.

– Vi betongfolk er jordnære folk. Men allikevel, litt krus på oss selv skal vi da gjøre, forteller Aasan.