Swecos svenske giganthandel i boks

Swecos overtakelse av svenske Vectura er nå godkjent og sluttført. Totalt har Sweco konsernet etter dette over 9.000 ansatte og en omsetning på om lag 8 milliarder norske kroner. Oppkjøpet vil medføre markante endringer i det norske rådgivningsmarkedet.

Sweco har sluttført en avtale med den svenske regjeringen om oppkjøp av samtlige aksjer i ingeniørrådgivningsselskapet Vectura. Vecturas nærmere 1200 ansatte blir dermed en helintegrert del av Sweco, som dermed teller over 9 000 ansatte. Det gjør selskapet til største rådgivende ingeniørselskap i Norden.

- Vi er ekstremt godt fornøyd med at oppkjøpet er fullført og at Sweco og Vectura sammen kan jobbe med fremtidens samferdselsinfrastruktur. Ved å kombinere Vecturas omfattende kunnskap innen samferdselsinfrastruktur og Swecos ledende posisjon innen bærekraft kan vi tilby våre kunder de beste og mest bærekraftige infrastrukturløsningene i Norden, sier Tomas Carlsson, administrerende direktør i Sweco.

- Utfyller hverandre godt
Oppkjøpet gjør at Sweco styrker sin ledende posisjon i Norden innen infrastruktursegmentet. Vectura er Nordens ledende leverandør av konsulenttjenester innen samferdselsinfrastruktur og har en særlig sterk posisjon innen den svenske jernbanesektoren. Selskapet er tilstede ved om lag 40 lokasjoner i Sverige, Norge og Danmark. Vectura ble etablert i 2009 som følge av sammenslåingen av det svenske Vägverkets konsulenttjenester og Svenske Jernbanens ingeniørtjenester.

Viktig oppkjøp for Sweco Norge
Selskapet integreres i Swecos operasjoner og vil fullt og helt operere som del av Sweco. Effektene av oppkjøpet vil bli betydelig i hele den nordiske regionen, mener administrerende direktør i Sweco Norge, Tron Kjølhamar.

- Ved å få nærmere 1 200 nye ansatte med spisskompetanse innen samferdsel vil vi få økt kompetanse og kapasitet. Vi blir en langt sterkere aktør både innen utredning, prosjektering og ledelse av jernbane- og vei prosjekter. Dette setter oss i stand til å ta på oss flere og mer sammensatte prosjekter, sier Kjølhamar.

- Utbygging av vei og jernbane pekes på som et viktig satsningsområde i Norge i tiden fremover. Ved å få Vectura inn i Sweco vil vi ha etterspurt kompetanse og tilstrekkelig kapasitet til å konkurrere om en rekke av disse prosjektene, påpeker Kjølhamar.

Oppkjøpet er godkjent av konkurransemyndighetene. Eierskapet overføres i august og Vectura blir integrert i Sweco Sverige under Swecos merkevare. Integrasjonen ventes å være fullført omkring årsslutt 2013.